Prin implicarea în Proiectul „4/4 pentru prieteni”, cadrele didactice și preșcolarii Grădinițelor cu Program Prelungit Nr.5 și Nr.4 din Caransebeș, și-au dorit să onoreze moștenirea impresionantă lăsată de Dr. Martin Luther King, Jr., de la moartea căruia s-au comemorat, în 4 aprilie 2022, 54 de ani.

Proiectul celebrează, la nivel național, valorile voluntariatului și ale prieteniei, valori prin care ne unim forțele pentru a schimba ceva în bine în jurul nostru.

Urmând modelul Statelor Unite ale Americii, care sărbătoresc în aprilie Luna Voluntarului, „4/4 pentru prieteni” se dorește o recunoaștere a muncii voluntarilor în folosul semenilor lor.

Ziua de vineri, 8 aprilie, a fost o zi specială, intitulată „Din suflet de copil”, fiind o acțiune de voluntariat, care a pornit din suflet pentru a alina alte suflete, cu un simplu gest de dăruire.

Acțiunea noastră este poate o picătură într-un ocean de nevoi, dar dacă știm că astfel reușim să alungăm măcar o parte din lipsurile vieții și să schimbăm în bine viața celor 24 de copii care trăiesc Centrul de Asistență Familială și Integrare Socială ”Elohi” din Jupa, acest lucru ne motivează să perseverăm.

Cu siguranță, vom reveni cu alte astfel de acțiuni în care copiii, părinții, educatorii, să fim parteneri în promovarea întrajutorării comunitare, aceasta fiind adevărata noastră menire, a cadrelor didactice, să-i învățăm pe copii să facă gesturi frumoase, să încurajăm spiritul civic, toleranța și responsabilizarea socială.

Cadrele didactice implicate:Anișoara Drăghin ,coordonator activitate, Florina Chiriac, Silvia Caraibot, Adriana Schmidt, Luciana Bica, Violeta Stângu, Daniela Feier, , Ramona Ploscaru, și Ana Maria Berneanțu.

 

 

//cod google